Facebook annoncering – praktiske sider

Her på siden har jeg samlet forskellige sider som kan hjælpe dig med din Facebook annoncering.

Inspiration til opslag

Kalender-356.dk

Siden giver et godt overblik over helligdage og mærkedage som du kan bruge i din Facebook annoncering.

Temadag.dk

Temadag bruger jeg selv meget. Der er samlet en lang række af temadage og specielle dage. Den er god som inspiration til at lave nogle anderledes opslag som rammer aktuelt.

Emojis-sider

Emojis er som smileys/humørikoner. Den store forskel er at hvor smileys er lavet til at udtrykke følelser og sammensat af tegn, så er emojis rigtige billeder. Derfor er udvalget langt større og emojis er ofte mere avancerede. De fås som stort alle former for tegn og billeder og er gode til at gøre dine Facebook opslag anderledes og mere iøjnefaldende. Der er mange hjemmesider med emojis. Jeg har samlet dem jeg hovedsageligt bruger her.

FB symbols

Symbolerne er mere standard end mange af de andre sider jeg vil nævne og de er sort/hvide men der stadig mange gode symboler.

Piliapp Facebook symboler

På Facebook symboler er der ret meget at vælge i mellem. Indholdet på Facebook Symboler består af tegninger/ikoner i farver og delt op efter kategorier (Folk tegn, natur symboler, objekt symboler, place symboler, specielle symboler) så det er nemt at finde det man søger.

Piliapp Symbol

Piliapp Symbol minder en del om FB symbols men med et langt større udvalg. Som med FB symbols er symbolerne sort/hvide og består for størstedelen af tegn og symboler. Siden er delt op i kategorier og er nem og overskuelig.

Emojipedia

Emojipedia er nok den største side på nettet med Emojis. Siden indeholder stort set alle slags emojis og symboler og har (engelsk) søgefunktion. Under søgefeltet er der links til de forskellige kategorier af tegn og billeder. Ikonerne er vist ensfarvet (enten sorte eller blå) men når de postes på Facebook, enten i et opslag eller en besked, bliver de til billeder.

Sider til bestemte typer af opslag

SurveyMonkey

Med SurveyMonkey kan du oprette spørgeskemaundersøgelser. Hjemmesiden kan bruges gratis (basis bruger) eller med betaling (udvidet, guld eller diamant bruger), men man kan komme ret langt som basis bruger. En af de største udfordring er at man er begrænset til 10 spørgsmål og 100 besvarelser.

Udvidet er forholdsvis billig, 279 kr./måned (1.999 kr. hvis du køber et helt år af gangen) og giver adgang til ubegrænset antal spørgsmål og 1.000 besvarelser. Samtidig får man også adgang til brugerdefinerede farver og logo og forgreningslogik, men som sagt, så overvej om du har brug for de ting du får med i betalingsversionen.

Qzzr

Qzzr er et værktøj til at lave typetests (Hvilken type er du? Hvad er det perfekte tøj til dig? Hvem er din perfekte match?). Lavet rigtigt kan typetests skaffe god trafik og opmærksomhed gennem eksempelvis de sociale medier.

Programmet er nemt at bruge og du har adgang til virkelig mange forskellige ting via den gratis version. Betalings versionen indeholder et utal af features som jeg ikke har brugt og aldrig har manglet med det jeg har brugt det til.

Billedsider

Google billedsøgning

Det har tidligere været et problem at finde billeder på google og bruge kommercielt på grund af copyrights. Derfor udviklede Google en funktion som sikrer at de billeder du finder må bruges til kommercielle formål.

google-billedsogningEfter du har søgt på det du gerne vil finde, f.eks. julebilleder, så vælger du “værktøjer” -> “Brugsrettigheder” -> “Må anvendes med ændringer”. Så må billederne du anvender bruges til dine opslag, selv hvis du ændrer på dem.

Antallet af billeder der bliver fundet bliver selvfølgelig ekstremt begrænset. Prøv forskellige søgninger, ofte kan man finde flere billeder med engelske søgeord.

Hvis du finder noget der minder om det du skal bruge, er der mulighed for at “se flere” lignende billeder nederst i højre hjørne. Husk at sikre at det stadig er billeder der “må anvendes med ændringer”.

Facebook annoncering google-billedsogning-2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alternativt er der forskellige billedsider men husk at her skal du være opmærksom på hvilke copyrights der gælder. Det er ikke altid lige let at se. De sider jeg selv har brugt er:

  1. Freepik
  2. Flickr
  3. Pixabay
  4. PicServer

Med ovenstående er det muligt at få ude mærkede billeder selvom der ikke er budget til at have en grafiker ansat.

Comments are closed.